E-Devletinizi İki Aşamalı Doğrulama ile Koruma Altına Alın.

E-Devlet Kimlik ile Doğrulanmış Telefon Numarası Nedir?

Kimlikle doğrulanmış telefon numarası, sisteme tanımlanan telefon numarasının kişiye ait olduğuna dair doğrulamanın kullanıcının kimliğiyle yapılması işlemidir. Kimlikle doğrulanmış telefon numarası iki aşamalı giriş yöntemiyle e-Devlet Kapısı’na girişlerde kullanılmaktadır.

Kimlikle telefon numarası doğrulama işlemi birden fazla yöntemle yapılabilir.


1. NFC Teknolojisi Kullanılarak Doğrulama

NFC teknolojisine sahip bir cihaz ve yeni çipli kimlik kartına sahip olmanız durumunda “İletişim Seçeneklerim” sayfasında Kimlikle Telefon Numarası Doğrulama adımlarını takip ederek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

İşlemi tamamlamak için kimlik bilgilerinizi girip akabinde çipli kimlik kartınızı cihazınızın arkasına dokundurarak NFC özelliğiyle kimlik bilgilerinizin doğrulanmasını sağlayabilirsiniz.


2. e-İmza,Mobil İmza ve T.C. Kimlik Kartı ile Giriş Yaparak Doğrulama

e-Devlet Kapısı web uygulamasına e-imza, mobil imza veya T.C. kimlik kartı ile giriş yapmanız durumunda beyan edeceğiniz telefon numarasını sadece SMS ile doğrulayarak kimlikle doğrulanmış telefon numarası haline getirebilirsiniz.

e-Devlet Kapısı mobil uygulamasına mobil imza ile giriş yapmanız durumunda beyan edeceğiniz telefon numarasını sadece SMS ile doğrulayarak kimlikle doğrulanmış telefon numarası haline getirebilirsiniz.


3. PTT’den Doğrulama

Kimliğinizle birlikte PTT şubelerine giderek beyan edeceğiniz telefon numarasını kimlikle doğrulanmış telefon numarası olarak tanımlayabilirsiniz.


NFC teknolojisi kullanarak kimlikle telefon numarası doğrulama işlemini, tarayıcıdan başlatarak nasıl yapacağınız hakkında bilgi almak için kullanım kılavuzunu inceleyebilirsiniz. Kullanım kılavuzu için tıklayınız.

NFC teknolojisi kullanarak kimlikle telefon numarası doğrulama işlemini, mobil uygulamadan başlatarak nasıl yapacağınız hakkında bilgi almak için kullanım kılavuzunu inceleyebilirsiniz. Kullanım kılavuzu için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir