Kobiler İçin E-ticaret Rehberi

Günden güne gelişim gösteren dünyada pek çok şey dijital ortama taşınmış durumdadır. Bu noktada çok sayıda kobi sahipleri de işletmelerini dijital ortama taşımayı tercih ediyor. Fakat bu süreçle ilişkili olarak kafasında birtakım  soru işaretleri olan kişi sayısı oldukça fazladır. Özellikle kobiler neden e-ticaret yapmalı sorusu en fazla merak edilen sorular arasında yer alır. Peki kobiler için e-ticaret yapmanın önemi nedir? Avantajları ya da dezavantajları nelerdir? İşte öğrenmek istediğiniz tüm detaylar!

E-ticaret Hakkında Bilgi Edinmenin Gereği

Eğer bir kobi sahibi olarak, e-ticaret hakkında yeteri kadar bilgiye haiz olmadığınızı düşünüyorsanız ilk etapta bu sektörde hizmet veren kobileri takibe alın. Hatta bu kişilerle iletişime geçme şansınız bulunuyorsa, direkt olarak o kişilerden bilgi almanız daha avantajlı olur. Bu sayede hem e-ticaret yönelik ön yargılarınız varsa onlardan kurtulabilirsiniz hem de kobiler için e-ticaret alanının önemini kavrayabilirsiniz. Özellikle maddi ve manevi olarak elde edileceğiniz kar oranlarını öğrenmek e-ticarete giriş noktasında sizin daha hevesli olmanıza katkı sağlar.

E-ticaretin Kobiler İçin Sunduğu Avantajları Öğrenin

Kobi e-ticareti demek aslında kobilerin her yerde ticaret yapması imkanlarının olması demektir. Böylece sadece yakın çevrenize değil tanımadığınız kişilere hatta dünyanın her yerine ulaşma imkanınız oluşur. E kobiler, e-ticaret sistemi sayesinde 7 gün 24 saat boyunca hizmet verirler. Bununla beraber büyük masrafların yüklü kısmı ortadan kalkmış olur. Bu sayede kar oranınız üzerinde de artışlar görülür. Hedef kitleniz genişledikçe, güven kazanmak adına daha hassas davranırsanız iş sürekliliğiniz oluşur. Kobi destek kredisi ve diğer detaylar hakkında araştırma yapan kişiler, kendi e-ticaret yöntemleri doğrultusunda mağazalarının ekstra talep görmelerini sağlayabilirler. Bu süre zarfında durumların avantajlarını ve dezavantajlarını kendiniz keşfedebilirsiniz.

Kobiler İçin E-ticaret Yasal Zorunlulukları

Tıpkı diğer iş alanlarında olduğu gibi bu alanda da bazı yasal zorunluluklar vardır. Bu yasal zorunlulukları yerine getirmeniz için ise vergi vermeniz gerekir. Normal şartlarda var olan dükkanlarda fatura ve fiş kesilmesi zorunlu bir durumdur. Aynı zorunluluk Web sitenizde ya da dijital mağazanızda da vardır. Eğer kobiniz şirket olarak çalışıyorsa “tüzel kişi mükellefiyet kaydı”, şahır olarak çalışılıyor ise “gerçek kişi mükellefiyet kaydı” yaptırılması gerekir. Fakat daha önce dükkanınız varsa ya da vergi mükellefi iseniz bu kaydı yaptırmanıza gerek kalmayabilir. Yaptığınız tüm işleri aynı dükkan işlettiğiniz zaman yaptığınız gibi kayıt altına almanız gerekir. Devlet tarafından belirlenmiş olan vergi kanunları kapsamına göre yapılan tüm alım ve satımların kayıt altına alınması en önemli koşullardan biridir. Bunların kaydını yapmadığınız takdirde yasa dışı iş yapmış kabul edilirsiniz. Ve bunun karşılığında size maddi ve manevi cezalar verilebilir.

İlk Etapta Kendi Web Sitenizi Oluşturun

E-ticaret kobi aşamasında yer alan Web sitesi kurma işi uzaktan bakıldığı zaman kafa karıştırıcı görülebilir. Fakat hali hazırda olan Web siteleri temaları vardır. Bunlardan birini tercih ederek kendi sitenizi kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz. Hatta işletmelere hitap eden hazır Web site hazırlayıcı siteler de mevcuttur. Dilerseniz bu sitelerden yardım alabilirsiniz. Siteniz için hazırlık yaparken ilk etapta yüklü bütçeler ayırmanıza gerek yoktur. Başlangıç itibariyle basit bir site tasarımı yapabilirsiniz. İşleriniz rayına oturduktan sonra dilerseniz Web Sitenize ekstra özellikler ekleyebilirsiniz. Bu sayede e-ticaretin kobilere etkileri hakkında deneyim elde etmiş olursunuz.

Kobiler İçin E-ticarette En Önemli Adım; Pazarlama

Hangi amaçla e-ticaret yapıldığı fark etmeksizin bütün alanlarda pazarlama yapmak zorundasınız. Pazarlama yapmayan şirketlerin sürdürülebilirliklerini korumalarını zor olur. Büyük şirketler için dahi pazarlama son derece önemli bir noktayken aynı durum kobiler için de geçerlidir. Bu noktada asıl önem arz eden durum kobilerde eticaret için hangi reklamcılık ya da pazarlama yönteminin kullanılacağıdır. Eğer derinlemesine bilgiye sahip değilseniz Facebook reklamlarının bu konuda büyük oranda etkili olduğunu söylemek mümkündür. Facebook reklamları sayesinde arzu ettiğiniz hedef kitleye rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kobiler Neden E-ticaret Yapmalı?

1995 yılı itibariyle dünya genelinde internet kullanımın artış göstermesiyle beraber e-ticaret kavramı da ortaya çıkmıştır. Günümüzde ise pazarlama olanaklarının artmasına bağlı olarak e-ticaret, ticaretle uğraşan kişilerin normalden daha bütün kar marjı elde ettiği bir piyasa olmuştur. Ticaret piyasasına göz atıldığı zaman ise e-ticaret oranında her geçen gün artış olduğunu görmeniz mümkündür. Kobiler de buna bağlı olarak sektöre giriş yapmak adına kapsamlı araştırma süreçleri içine girerler. Piyasaya ne kadar erken giriş yapılırsa kar marjı elde etme kısmına da o kadar erken girilmiş olur.

Kobiler İçin E-ticaret Gerekli Midir?

Kobi işletmesi olan pek çok insan kobiler için e-ticaretin gerekli olup olmadığını araştırır. Bu soruya verilecek en net cevap ise “evet” şeklindedir. Böylesine büyük bir rekabet ortamında kobilerin de yer alması aslında avantajlı bir durumdur. Kobiler için e-ticaret büyük avantaj olarak görülür. Tüm dünyanın hızlı bir şekilde dijital ortama yöneldiği günümüzde sizin de dijital ortama geçiş yapmanız şirketinizin daha uzun ömürlü olması noktasında etkili olur. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan araştırmalar sonucunda internet kullanım oranının 2017 yılı içerisinde %66,8 oranına kadar yükseldiği gözlenmiştir. Bu yükselme oranı ise her gün artış gösterir. Dolayısıyla internet kullanımının bu kadar aktif olduğu bir dönemde bu alanı yok saymak son derece yanlış olur. Bu konuda uzman olan kişiler de kobilerin e-ticaret alanına girmeden büyümelerinin daha zor olacağını söylüyorlar.

E-ticaret Kobilere Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

E-ticaretin kobilere sunduğu en büyük avantaj şüphesiz tek bir noktaya takılı kalmak yerine dünyanın öbür ucuna kadar uzanma şansını elde etmenizdir. Kobiler için e-ticaretin faydalarına dair kısa maddelemeler yapmak mümkündür.

Her yerde ticaret yapma olanağı sunar

Eğer, işletmeniz sadece bir dükkandan ibaretse müşteri kitleniz muhtemelen sadece yakın çevrenizdeki ve dükkanınızın yakınındaki kişiler olur. Fakat kobi işletmenizi e-ticaret sektörüne taşımanız durumunda ise bu kitle ciddi bir oranda genişleme gösterir. Dünya üzerindeki farklı noktalarda yaşam sürdüren pek çok kişi dükkanınızdan alışveriş yapma şansını elde edebilirler.

7 – 24 satış yapma imkanı sağlar

Kobiler için e-ticaret avantajları nelerdir diye araştırma yaptığınız zaman karşınıza pek çok imkan çıkar. Bunlardan biri de 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz hizmet verme imkanınızın bulunmasıdır. Dolayısıyla dükkan kapatma gibi sorunlarınız otomatik olarak ortadan kalkmış olur. Yani siz uykunuzdayken bile satış yapma ihtimaliniz vardır. Müşteriler dilerlerse gece yarısı dilerlerse de sabahın erken saatlerinde Web siteniz üzerinden alışveriş yapabilirler.

Büyük masrafların ortadan kalkmasıyla kar marjı artar

E-ticaret sistemi firmaları büyük masraflardan da kurtarır. En büyük avantajı dükkan kirası derdinin olmamasıdır. Bu sayede hem zamandan hem de cebinizdeki paradan tasarruf edersiniz. Böylece dükkan işlerinize daha rahat odaklanma şansınız oluşur. Özellikle ürünün tedarikçisi olduğunuz zaman masraflar ekstra düşüş gösterir. Buna bağlı olarak da kar marjınız artar.

Daha fazla müşterinin güvenini kazanma imkanınız oluşur

E-ticaret yapan kobiler daha fazla müşteri kitlesine ulaşır. Buna bağlı olarak da daha fazla kişinin güvenini kazanma imkanları oluşur. Özellikle sizin firmanıza ve ürünlerinizle yapılan yorumlar, daha önce sizden alışveriş yapmamış olan kişilerin dahi güvenini kazanmanız noktasında etkili olur. Kobilerin e-ticaret sistemine geçiş yapmalarının en büyük sebeplerinden biri de budur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir