Yeni Windows 11

Yeni Windows 11 için sistem gereksinimlerinin yüksekliğinden dolayı birçok cihaz kaldırmayacak görünüyor.

Yapılan yeni bir çalışmaya göre 30 milyondan fazla iş bilgisayarı bu güncellemeyi alamayacak.

Microsoft tarafından desteklenen CPU, TPM 2.0 ve Secure Boot bu gereklilikler arasında yer alıyor. Cihazların yüzde 55’inin işlemcisi yetersiz. Öte yandan her beş cihazdan biri TPM 2.0 gereksinimini karşılamıyor.

Neowin’in haberine göre, Windows 11 hazırlık araştırması bu bilgisayarların yüzde 55’inin işlemcisinin desteklenmediği, buna ek olarak yüzde 19’unun da TPM 2.0 gereksinimini karşılamadığını ortaya koydu.

5 Ekim’de piyasaya sürülecek olan Windows 11 işletim sistemi için katı sistem gereksinimleri, PC Health Check uygulamasının (kullanıcıların cihazlarının Windows 11’e hazır olup olmadığını hızlı bir şekilde kontrol etmelerini sağlıyor) erken bir sürümünün birçok sistemi reddetmesinden sonra kapsamlı bir şekilde tartışıldı.

Uygulama o zamandan beri güncellendi ve uyumluluk sorunlarının çoğundan sorumlu olan ana suçlunun bir TPM 2.0 modülünün eksikliği olduğu ortaya çıktı. Microsoft, Windows 11 gereksinimlerinin güvenlik nedenleriyle böyle olduğunu savundu, ancak bu, yükseltmeyi dört gözle bekleyen birçok insan hala öfkeli ve özellikle Windows 11 güncellemesini personeline dağıtmak isteyen şirketler ve kuruluşlar için sorunlara neden olacağı düşünülüyor.

ABD’de yapılan çalışmanın ortaya koyduğu bir başka sonuç da katılımcının verilerine göre ABD’lilerin çoğu ne Windows 11’den haberdar ve yeni Windows’u yüklemeyi düşünmüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir