Amazon E-Ticaret Entegrasyonu ve Avantajları

Dünyanın hemen hemen her noktasından online şekilde satış imkanı sağlayan Amazon e-ticaret entegrasyonu, sitelerini daha büyük bir hale getirmek isteyen kişiler için son derece ayrıcalıklı ve avantajlı bir pazaryeri olarak bilinir. Amazon, oldukça geniş ürün yelpazesi sayesinde sadece internet sitesi üzerinden satış hizmeti sunar. Amazon, ilk etapta sadece ABD’de hizmet verirken zaman içinde dünyanın pek çok ülkesine yayılmayı başarmıştır. Hatta zaman içerisinde hizmet sunduğu sınırları genişleterek global bir pazaryeri haline gelmiştir. Bu sebeple de Amazon dünyasında online mağaza açıp amazon e-ticaret entegrasyonu sağlamak, firmaların hem marka bilinirliğiniz artırması hem de ürün satışlarını artırması açısından hedeflemiş olduğu ilgiyi görmeleri için de imkan sağlar. Amazon, Trendyol ya da Hepsiburada gibi büyük olan pazaryerleri sizin ürünlerinizin de en hızlı duyurulması ve hızlı bir şekilde satılması açısından son derece ayrıcalıklı bir dünyadır. Online satış hizmeti sunan siteniz için seçebileceğiniz güçlü pazaryerlerinin arasında ilk sıralarda Amazon yer alır. Amazon entegrasyonu sağlamanız halinde, 100 milyondan daha fazla kullanıcı sayısı olan bir etkileşim ağın içine girmiş olursunuz. Global açıdan pek çok özellik taşıyan bu pazaryeri entegrasyonunu seçmeniz, siteniz için hızlı bir şekilde yükselme şansını da artırır.

Neden Amazon’da Satış Yapılmalıdır?

Kendi kurduğunuz e-ticaret sitesinin yanı sıra satacağınız ürünleri daha geniş hedef kitlelere ulaştırmak ve markanızın bilinirlik oranını artırmak amacıyla entegrasyon sağlayacağınız pazaryerinin seçimi son derece önemli bir konudur. En iyi pazaryeri entegrasyonu sağlamak amacıyla  pazaryerlerinin büyük bir kısmı hakkında detaylı bilgiye sahip olmanız gerekir. Öncelikle Amazon, dünya genelinde en büyük e-ticaret platformları arasında yer alır. Başarılarını global alanda da ispat etmiş olan bu platform, aynı zamanda yüzlerce hatta binlerce farklı kategoriden çok sayıda ürünü kullanıcılarla buluşturur.

Amazon Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Amazon pazaryeri entegrasyonu, iş ortağı halinde olduğunuz yazılım firmasının yapmış olduğu birtakım işlemlerle eticaret sitenize entegre edilerek yapılır. Yazılım ekibi sitenizle alakalı olan bütün işlemleri kolay bir şekilde yönetebilmeniz adına size özel bir panel hazırlar. Bu panel sayesinde hem kendi eticaret siteniz hem de Amazon pazaryeri arasında yapmış olduğunuz bütün işlemler eş zamanlı şekilde yenilenir. Kendi e ticaret sitenizde yer alan bir ürünün indirimini, fiyatını, adetini ve stoğunu güncellediğiniz zaman bu güncellemeler aynı anda Amazon pazaryerinde de yapılır. Üstelik iki eticaret sitesindeki bütün bildirimler, yönetim süreci boyunca ihtiyaç duyacağınız her şey son derece gelişmiş olan akıllı panel üzerinden de basit bir yöntemle takip edilir.

Amazon Pazaryeri Entegrasyonu Avantajları Nelerdir?

Amazon entegrasyonu yapmak, kendi e-ticaret sitenizde yer alan ürünleri bu büyük platformda da satışa sunabileceğiniz anlamına gelir. Dakika içinde binlerce alışveriş yapılan bir platform içerisinde yeni hedef kitlelere rahat bir şekilde ulaşma şansınız vardır. Amazon entegrasyonu yaptığınız zaman siz de bu platformdaki satıcılarından biri haline gelirsiniz. Amazonda mağaza açmak, size en yakın rakip olan e-ticaret sitesinden ortalama 5 kat daha fazla popüler olan bir pazarda mağaza sahibi olmak demektir. Amazon pazaryeri entegrasyonu avantajları şöyle anlatılabilir;

  • Amazon pazaryerinde aylık ortalama 100 milyonluk bir kullanıcı kitlesine ulaşım sağlayabilirsiniz.
  • Dünyanın hemen hemen her yerinden satıcısı olan Amazon, oldukça güvenilir sistemler tarafınca korunur.
  • Amazon üzerinden yapacağınız bütün satışlar hem verimli hem de güvenli olur.
  • Amazon, global alanda en fazla güvenilen e-ticaret siteleri arasında yer alır. Bu nedenle e ticaret denildiği zaman akla ilk olarak Amazon gelir.
  • Sadece Amerika’da ortalama 100 milyon Amazon Prime kullanıcısı vardır. Bu kullanıcılar yıllık ortalama 1400$ dolar civarı harcama yapar. Bu rakam aslında sadece Prime üyeleri tarafından dahi yıl içinde ortalama 1,4 milyar $ değerlik alışveriş yapıldığını gösterir. Yani ürünleriniz aslında fazlasıyla geniş bir hedef kitleye ulaşır.
  • Markanızın Global alanda tanınma şansı ortaya çıkar.
  • Amazonda dünyanın pek çok yerinden satıcı olması nedeniyle ürünlerin fiyat aralıkları da geniş bir yelpazede seyreder. Buna bağlı olarak da tüketiciler fiyatlar için karşılaştırma yaparken Amazon’u sık sık kullanır.
  • E-ticarette çözüm sağlayıcınız tarafınca yapılacak olan entegrasyon işleminin sonrasında yazılım ekibini, firmanıza özel bir platform hazırlar. Bu platform üzerinden bütün yönetim sürecinin takibini yapabilirsiniz.
  • Manuel anlamdaki iş yükü neredeyse sıfıra iner. Bu sayede hem maliyetten hem de zamandan tasarruf etme imkanı oluşur.
  • Ürünlerle alakalı stok, kampanya, fiyat, adet ve indirim gibi güncellemeler otomatik eşzamanlı şekilde yenilenir.
  • Site trafiği bir hayli yoğun durumda olan Amazon e-ticaret entegrasyonu farkıyla e-ticaret sektörüne ilk defa adım atan kişilere, kendi markalarını duyurma imkanı sunar.

En Büyük Avantaj Rakip Analizi Yapmak

  • Platform aracılığıyla rakiplerinizin ürün çeşitlerine, fiyatlandırmalarına, yapılmış olan yorumlara, verilen puanlamalara, kampanya ve indirim gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu sayede  rakip analizini rahatlıkla yapabilirsiniz.
  • Amazon Prime günlerinde ortalama 175 milyon ürün ortalama 17 farklı ülkede bulunan prime üyeleri tarafınca satın alınmıştır.
  • 2019 yılı içinde E-ticaret Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi raporlamalarında 1. Olarak seçilen Amazon Pazaryeri, 12 senedir eticaret sektörünün en önemli pazaryerleri arasında kabul görür.
  • 2020 yılı içinde İngiltere Müşteri Hizmetleri Enstitüsü, Amazon’u son 10 senenin en iyi müşteri hizmeti sunan şirket seçmiştir.
  • Amazon aynı zamanda; Facebook, Apple, Microsoft ve Google’dan sonra dünyadaki en değerli 5. Markadır.
  • Amazon Pazaryeri günlük ortalama 1,6 milyon civarı ürün gönderimi yapar.
  • Amazon aylık ortalama 2,15 milyar civarı ziyaret alır.
  • Yapılan araştırmalara göre; Kullanıcıların %89’u online alışveriş yapacakları zaman farklı siteleri araştırmaktansa Amazon’u tercih ederler.
  • Yapılan araştırmalar neticesinde kullanıcıların %98’i Amazon Eticaret Pazaryerine güvenir.
  • Amazon dünyanın pek çok yerinden satıcıların ürünlerini kullanıcılarla buluşturduğu için, bu çeşitlilik sonucunda ortaya en uygun fiyat aralıkları çıkar. Bu konuda yapılmamış olan araştırma ve anket sonuçları, kullanıcıların büyük bir kısmının en uygun fiyatlı ürünlere Amazon aracılığıyla ulaştıklarını gösterir.
  • E-ticaret sektöründe kendi ürünlerinizi sanal alışverişin kalbi kabul edilen bu pazaryerinde sunmak sizlere büyük  getiriler sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir