Sosyal Medya Ajansı ile Çalışmanın 7 Faydası ve 1 Tüyo

İşiniz için bir sosyal medya ajansına ihtiyacınız var mı? İşinizi büyütmeye yardımcı olacağını düşünüyor musunuz?

Cevabımız: Evet. Bugünlerde her işin en önemli gerekliliklerinden biri de bir sosyal varlığının olması… Ve sosyal medya ajansları bu varlığı sizin için yaratırlar.

Sosyal medya, onu akıllıca kullananlar için markaları ve şirketleri güçlendiriyor.
Sosyal medya varlığı, bir markanın Facebook, Twitter, LinkedIn ve benzeri sosyal medya platformlarında aktif olmasını sağlıyor.

Peki sosyal medya ajansı ile çalışmanın işletmeniz için ne tür faydaları var?

Şirketinizin 7/24 açık olduğunu ve siz dinlenirken müşterilerinizin daima hoş karşılandığını düşünün… Sosyal medya ajansları tam da bunun için var!

İş Pazarlaması

İş pazarlaması, sosyal medya ajansı ile çalışmanın sağladığı en önemli faydalardan biridir. Ajanslar, etkili stratejiler oluşturarak, bir şirketin ürün ve hizmetlerini tanıtır. Pazarlama, sosyal medya ajansının ana fonksiyonudur. Bu şirketler, mümkün olan en fazla kişinin dikkatini çekmek için çalışırken, tüm sosyal ağ sitelerinde markanın varlığını yönetirler.

Marka Bilinirliği Yaratmak

Sosyal medya ajansları, markaları sosyal medya platformlarında geniş çaplı tanınan ve ‘influencer’lar tarafından hakkında konuşulan bir marka haline getirmek için çalışırlar. Herkes sosyal medya trendleri ve değişen tekniklerin farkında değildir. Bundan dolayı, sosyal medya ajansı ile çalışmak, markayı bir üst seviyeye çıkartmak için önemlidir. Sosyal medya uzmanları, nereden başlanması gerektiğini, hangi platformların ve ne tür içeriklerin kullanılacağını bilirler.

Müşteri Çekmek

İşinizin ne kadar büyük veya küçük olduğunun bir önemi yok, sosyal medya ajansı markanıza konsantre olup, onu daha fazla erişebilir hale getirecektir. Bunun için bir ajans, sosyal medya faaliyetlerini yürütmek, içerik yaratmak, paylaşım yapmak, beğenmek ve tweet atmak için sosyal medya yöneticisi ile iletişime geçecektir. Burada vurgulanmak istenen, ziyaretçilerin dikkatini çekmek ve onları alıcı ve kalıcı müşteri haline dönüştürmek… Bu hizmet, bir web işi için trafik yaratmayı ve marka bilinirliğini arttırmak için yardımcı olacaktır. Bütün bunlar, tabii ki daha fazla müşteri olmasını sağlayacaktır.

Marka Değerlerini Yansıtmak

Sosyal medya ajansları, markanız ile ilgili değerleri yansıtmak ve sürdürmek konusunda yeteneklidirler. Bu, bir şirketin, ürünün veya hizmetin duygusal, pratik ve diğer faydalarını tanıtmayı kapsar. Sosyal medya yöneticileri, marka değerlerinden ödün vermeden markanızın pozitif görüntüsünü tanıtmak için eğitimlidirler. Bu ajanslar, ayrıca, sosyal medya kullanıcılarına bu değerleri onları için en uygun şekilde keşfetmelerinde yardımcı olma konusunda da niteliklidirler.

Marka Tantımı

Marka tanıtımı, herhangi sosyal medya ajansının esas işidir. Bir ajans ile çalışmak, markanızı sadece Facebook, Twitter, Google+ iyi tanınmış ağlarda değil tüm kanallar üzerindeki tanıtımı için en etkili yol olabilir. Pinterest, Flickr, Instagram ve Stumble Upon gibi başka kanallar da bulunuyor.

Rekabet Yönetimi

Sosyal medya ajansları rekabetçi ortamları yönetmek için yeteneklidirler. Bir ajans ile çalışmak yalnızca markanızı, ürününüzü veya hizmetinizi tanıtmakta değil, eşit veya benzer tanınmışlığı bulunan diğer markaların önüne konumlandırmakta yardımcı olacaktır.

Kısa Sürede Hedefe Ulaşmak

Sosyal medya ajanslarının nihai hedefi, işletmelerin kendi markalarını sosyal medya kanallarında kısa bir sürede etkili bir şekilde tanıtmaktır. Pazarlama sürecinin zaman alıcı fakat gerekli bölümü için dışarıdan destek alarak işletmenize kaliteli mal ve hizmet sağlamak gibi en iyi yaptığı şeylere odaklanmanıza izin verir ve böylece işletmenize zaman ve para kazandırır.

Sosyal medya üzerinde markalaşma amacıyla bir ajansla çalışmak genellikle avantajlı olur. İşletmeler, sosyal medya pazarlama işlerini profesyonellere bırakarak, içlerinde neyin en önemli olduğuna odaklanabilirler.

Kaynak: http://www.smallbiztrends.com

Sizce hangisi sorusu zaten başlı başına bir sorun çünkü 100 lerce müşterisi olan bir ajansdan %100 bir verim beklemeyin.

İşte size Tiyo; DT Management özel danışmanınız olarak işlerinizin kapsamını analiz ederek çözüm üretiyor. Size özel ekip oluşturuyoruz. Ne mi oluyor 7/24 kendi ekibiniz oluyor.

Web: www.devrimturkmen.com
Mail: info@devrimturkmen.com / devrimturkmen@gmail.com
Instagram: @devrimturkmenofficial
Whatsapp: 0850 532 23 02

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir