Youtube’a yeni rakibi Odysee ile Kapışıyor.

En İyi Youtube Alternatifi Video İzleme Sitelerinden yeni bir marka olan ” Odysee ” inceleyelim.

Odysee ayrıca herkesin LBRY ağında dijital içerikle etkileşime giren uygulamalar oluşturmasına izin veren bir blok zinciri protokolü olan LBRY üzerinde çalışır. İçerik yükleyebilir ve dijital pazarlama ve diğer ticari faaliyetleriniz için kullanabilirsiniz.  Ayrıca protokol aracılığıyla bir uygulama oluşturabilir ve bazı harika şeyler başarabilirsiniz. Odysee’de indirme veya akış başına fiyatları belirleyebilir, izleyicilere ücretsiz içerik verebilir, ses ve video dosyaları ya da belgeler ve diğer dosya türleri yayınlayabilirsiniz. YouTube’dan farklı olarak Odysee, platformu kullandığınızda LBRY Kredisi aracılığıyla kripto para kazanmanıza izin verir.

#YouTube en büyük video paylaşım sitesidir ve muhtemelen; video akış platformları denilince akla gelen ilk sitelerden biridir. Ama bu tek olduğu anlamına gelmez. Aslında, YouTube vlogger’ları ve içerik oluşturucuları da dahil olmak üzere; birçok kullanıcı monotonluktan kurtulmak için alternatif video paylaşım siteleri arıyor. Odysee gibi diğer alternatiflerden bazılarını sizler için aşağıda listeledik.

Vimeo

Vimeo, diğer araçların yanı sıra ortak çalışma, paylaşım; barındırma, sıkıştırma ve olası satış oluşturma sağlayan bir video paylaşım platformudur. Niş odaklı aktif bir kullanıcı tabanı elde edersiniz; bu da Vimeo’yu bir içerik oluşturucu veya işletme olarak hedef kitlenizi oluşturmak için uygun bir platform haline getirir. Bu günlerde can sıkıcı reklamları daha da fazla olan YouTube’un aksine, platformda reklam yok. Vimeo, insanların dikkati dağılmadan içeriğinizi izlemeye odaklanmasını sağlar. Ayrıca Vimeo, 4K Ultra HD kullanarak daha yüksek kaliteli videolar sunar ve yüksek kaliteli videolarınızı başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

Dailymotion

Dailymotion, video kanalı oluşturmak, videolarınızı barındırmak ve mevcut kitlenizle paylaşmak için kullanabileceğiniz bir platformdur. Dailymotion’ı ayrıca takipçi toplamak ve paylaşılan reklam gelirlerinden para kazanmak için de kullanabilirsiniz. Benzer düzen ve video kategorilerine sahip olduğu için aynı platform gibi görünmeden; birçok yönden YouTube’a benziyor. Bu şekilde YouTube’dan kolayca geçiş yapabilirsiniz.  Ayrıca Dailymotion, aylık ortalama 300 milyon tekil ziyaretçi sunarak onu en iyi YouTube alternatiflerinden biri haline getiriyor. YouTube’dan farklı olarak Dailymotion, daha az sert video politikaları ve şartları sunar. Video yükleyebilirsiniz ve kimse onları kaldıramaz. Ayrıca Dailymotion, 60 dakikalık ve 2 GB uzunluğundaki HD videolar için yükleme desteği de sunar.

DTube

DTube, blok zinciri teknolojisini ve videoları kesintiye uğratan; daha az sunucu kesintisi riskiyle videoları depolamanıza ve paylaşmanıza olanak tanıyan merkezi olmayan bir yaklaşım kullanır. Platform, YouTube’un AI tabanlı sansürüne karşı çıkıyor ve ücretsiz konuşmayı destekliyor. Ayrıca, DTube’da içerik oluşturucuysanız başarılı videolar için kripto para birimi kazanabilirsiniz. DTube, YouTube’a benzer bir arayüze sahiptir ancak ondan farklı şekilde çalışır. Tüm kişisel veriler ve videolar, verilerinizi toplayan ve nasıl kullandıklarını bilmediğiniz YouTube’a kıyasla bilgisayar korsanlarından güvenlidir.

Diğer Alternatif Platformlar

Wistia

Wistia, pazarlamacıların ve lider odaklı işletmelerin videolarını pazarlama çabalarıyla bütünleştirmek için kullandıkları, YouTube’a profesyonel bir alternatiftir. Platform, video içi potansiyel müşteri yakalama formları, ayrıntılı video analitiği, pazarlama otomasyon araçlarıyla entegrasyon ve çok daha fazlasını sağlar. Ayrıca, kampanyalarınızı geliştirmenize ve optimize etmenize yardımcı olacak veriye dayalı bir yaklaşım elde edersiniz. Platform, 4K video desteği ve 8 GB’a kadar dosya, mükemmel özelleştirilebilir yerleştirmeler sağlar ve doğrudan video oynatıcıdan potansiyel müşterileri yakalayabilirsiniz.

Spotlightr

Brightcove

SproutVideo

Twitch

Brid.TV

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir