E-ticaret Seo Hataları

E-ticarette Seo’ya zarar veren bu hatalardan kaçının.

E-ticarette en önemli konulardan biri, SEO hizmetidir. Pazarlama alanında uzman kişiler, SEO desteği konusunda bilgili insanlarla çalışmayı tercih eder.

E-ticarette SEO’ya zarar ceren hatalar ile ilgili bilmeniz gereken tüm püf noktaları sizler ile bu yazıda paylaştık.

Gerçekçi Olmayan SEO Vaatleri

Sitenizde kısa sürede etkili değişiklikler yapabilmek için güvenilir bir SEO ortağından yardım almanız oldukça önemlidir. Kimi şirketler vaat ettikleri konulara dair beklediğiniz adımları atmayabilir. Örneğin, Google arama motorunda ön sayfada yer almanızı vaat eden şirketler, sizleri bazen arama motorları kandırmasına maruz bırakabilir. Ancak arama motorlarının son zamanlarda kendini geliştirmesiyle bu gibi sorunların büyük ölçüde ortadan kalktığı görülür. SEO ortağınızı seçerken, vaat ettiklerini gerçekleştirebileceğinden emin olmanız gerekir. Bu şekilde e-ticaret sitenizde istediğiniz yenilikleri kolay ve hızlı bir biçimde uygulama şansınız oluşur.

Hızlı Kazanımlar Adına ‘Siyah Şapka’ Yöntemlerinden Yararlanma

SEO uygulamalarında iki farklı tür dikkat çeker. Bunlar siyah şapka ve beyaz şapka şeklinde isimlendirilir. Siyah şapka, arama motorlarının genel yönergelerini yok sayarak arama sonuçlarını değiştiren SEO uygulamasıdır. Bu yöntemle her ne kadar hızlı sonuçlar alabilseniz de arama motorları sonraki süreçte sizleri tespit eder. Yaptığınız işlem nedeniyle sitenize yaptırım uygular. Beyaz şapka uygulaması ise, arama motorlarının kabul ettiği tür olur. Bu uygulamada çok fazla analiz ve araştırma yapılır. Bu sayede daha uzun süreli sonuçlar ortaya koyar. Web sitesi ve arama sonuçlarının doğruluğu, bu uygulama aracılığıyla gözle görülür biçimde geliştirilir. SEO desteğinden yararlanacak kişilerin beyaz şapka uygulamasına yönelmesi önerilir. Siyah şapka riskli ve yasal kabul edilmeyen bir uygulama olduğundan hiçbir e-ticaret sitesi tarafından kullanılmamalıdır.

Arama Motoru Algoritmalarına Uyum Sağlamayan Analizler

Arama motorları, yasadışı yollarla arama kalitesinde değişiklik yapmaya çalışan kişilerle mücadele eder. Bunu, sık sık algoritma değiştirerek gerçekleştirir. Özellikle son 5 yılda, Google algoritmalarında önemli değişiklikler yapılmıştır. Arama motorlarının hızlı değişen algoritmalarına ayak uydurmak, SEO uzmanları ile çalışmanız halinde oldukça kolaydır. Güncel SEO trendlerini takip ederek iyi arama sıralamaları elde etme fırsatınız ortaya çıkar. SEO çalışmalarınızın başarıya ulaşması için arama motoru algoritmaları  ile uyum yakalamanız gerekir. Küçük güncellemelerde dahi değişen algoritmalar, sitenizin başarısını ve gelişmesini negatif yönde etkileyebilir. Bu nedenle arama motoru algoritmalarını kısa sürede tespit etmeniz ve uyum sağlamanız gerekir.

Yeterli Araştırma Yapmadan Anahtar Kelime Seçme

Sık yapılan SEO hataları arasında, stratejik olmayan anahtar kelimelerin tercih edilmesi yer alır. Yanlış anahtar kelimelerin belirlenmesi, hem zaman hem de kaynaktan büyük ölçüde zarar edersiniz. Bir SEO uzmanından beklenen, rekabetin az olduğu ama fazla arala üretebilen anahtar kelimeleri tespit edebilmesidir. Bunun haricinde anahtar kelimeler ile eş anlamlı kelimeleri, rakip firmaları ve müşterilerin ilgi duyduğu konuları bilmek de son derece önemlidir. Gerekli adımları atarak e-ticaret sitenizin çabucak büyüyüp bilinen bir site haline gelmesini sağlarsınız.

Düşük Kaliteli İçerik Sunma

İnsanların aradığı bilgilere hızlıca ve en doğru şekilde ulaşması, arama motorlarının genel çalışma prensibidir. SEO hatası olarak kabul edilen konulardan biri, düşük kaliteli metinlerden faydalanmaktır. Düşük kaliteli metinler, siteniz için avantaj sağlamayacağı gibi rakiplerinizin gerisine düşmenize dahi neden olabilir. Web sitenizin ziyaretçiler tarafından beğenilmesini ve sık sık yeni ziyaretçi kazanmasını istiyorsanız, kaliteli içerikler üretmeniz gerekir. Yeterli özeni göstermeden yapacağınız SEO çalışması, siteniz açısından kötü etkiler yaratabilir. Bu nedenle kaliteli içerikler sunmaya mümkün olduğunca dikkat etmeniz önerilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir