Sosyal Medya Araçları

Sosyal medya aracılığıyla ulaşmak istediğiniz hedeflerin gerçek olmasına yardımcı olan sosyal medya araçları, özellikle pazarlama işlemlerinde öncelikli tercih edilir. Pazarlama ve reklam yaparken belirli bir düzen ya da organizasyon yapısına dikkat edilmesi oldukça önemli olup mutlaka dikkate alınması gereken bir durumdur.

Bu amaç için planlanmış olan sosyal medya araçları ile bu organizasyonları rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Sosyal medya araçları sayesinde pek çok planlama ve strateji yapabilir, ayrıca tüm gelişmeleri de bu araçlar üzerinden takip etme fırsatını elde edebilirsiniz. İlerlemenizi adım adım gözlemlerken aynı zamanda çeşitli düzenlemeler de yapabilirsiniz. Bu amaçla hangi araçları kullanacağına karar veremeyen kişiler için tüm detaylarıyla birlikte ücretsiz sosyal medya araçları ile ilgili bu yazıyı hazırladık.

Ücretsiz Sosyal Medya Araçları Nelerdir?

Pazarlama ve reklam işleri kapsamı altında farklı strateji ve planlama yapmak isteyen kişiler için bazı sosyal medya araçları bulunur. Bu araçlar sayesinde kaydetmiş olduğunuz bütün ilerlemeleri ve aşamaları görebilir, aynı zamanda dilediğiniz gibi değişiklik de yapabilirsiniz. Kullanışlı, kolay ve pratik olmasını göz önünde bulundurarak bir ücretsiz sosyal medya araçları listesi hazırlamak gerekirse;

  • Post Planner: Tam anlamıyla ücretsiz olan bu araç, en çok aranan ve tıklanan içeriklere ulaşma imkanını sunar. Ayrıca en çok etkileşim yaratan içerikleri de bulabileceğiniz bu sosyal medya aracı, kullanıcılara yaratıcı ve kaliteli içerikler bulma olanağını da tanır. Aynı zamanda bu program, içerikleri belirli zaman aralıklarında düzenli bir şekilde paylaşmanıza da yardımcı olur.
  • Social Pilot: Özellikle ajans sahibi kullanıcılar için oldukça ideal olan bu uygulama, müşteriler ile detaylı bir iletişim kurulmasını sağlar. Müşterilerinizin profillerini yönetebildiğiniz ve onların hesaplarına toplu gönderim yapabildiğiniz bu uygulama sayesinde birçok ekip üyesiyle beraber çalışma fırsatını bulabilirsiniz. Ancak bu uygulamanın ücretsiz olan kısımları sınırlıdır, bazı işlemleri yapabilmek için ücret ödemeniz gerekir.
  • Friends+Me: Google üzerinden çalışma yapmaya odaklanmış biriyseniz bu uygulama tam size göre! Çünkü bu araç vermiş olduğu hizmet ve sağlamış olduğu imkanlar ile Google üzerinde bulunan dosyalarınızı başka hesaplara da aktarmanıza yardımcı olur. Ayrıca isterseniz bu işlemi otomatik hale de getirerek kullanabilirsiniz.
  • Buffer: Oldukça ünlü ve faydalı bir sosyal medya aracı olan Buffer, pek çok kişi tarafından tercih edilmesi ile bilinir. En çok sevilen özelliği ise kullanıcıların en çok aktif olduğu saat dilimlerini belirleyerek o saatlerde paylaşım yapmanızı sağlamaktır. Böylelikle daha yüksek oranda etkileşim kazanabilirsiniz.
  • Likeable Hub: Neredeyse tamamı ücretsiz olan Likeable Hub programı, sunduğu avantajlı hizmetler ile büyük beğeni toplar. İlgi çekici içerikler oluşturmanıza ve bu içerikleri planlı bir şekilde paylaşmanıza yarayan uygulama, aynı zamanda belirli bir müşteri kitlesi de oluşturmanız üzerinde etkili olur. Ardından oluşturmuş olduğunuz planlamalar ile ilgili veri toplamanızı da sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir