E-Ticaret Yapacaklara Devlet Desteği Müjdesi Geldi.

Hem dünyada hem ülkemizde e-ticaret, pandemi de vites büyüttü. Yaşanan hızlı büyüme, KOBİ’leri ve yeni girişimcileri bu alana çekti. İşini e-ticarete taşımak isteyenlere devlet desteği imkanı da sağlandı.

Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi
Şirketlerin ticari faaliyetlerinde teknolojik imkânlardan en üst seviyede faydalanmaları ve dijital pazarlama yöntemlerini etkin şekilde kullanmaları amacıyla “Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Karar” yürürlüğe girmiştir.

2573 Sayılı Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Karar (30.01.2021)
2573 Sayılı Karar – Uygulama Usul ve Esasları Genelgesi (22.03.2021)

Ticaret Bakanlığı, uluslararası ticarete yönelik e-ticaret sitelerine veya elektronik pazar yerlerine üyelik giderleri için destek sağlıyor. Ayrıca hangi e-ticaret sitelerine üye olmak için güvenebileceğini merak edenler için araştırma yapan Bakanlık, güvenilebilecek e-ticaret sitelerinin listesini web sayfasında yayımlıyor. e-ticaret sitelerine üyelik giderleri yüzde 60 oranında ve e-ticaret sitesi başına yıllık 9 bin 590 liraya kadar destekleniyor. Bu tutar her takvim yılı başında enflasyon oranına göre güncellenirken, destekten 3 e-ticaret sitesi için ve e-ticaret sitesi başına 2 yıl süresinde yararlanılabiliyor. Böylece 57 bin liraya varan destek imkanı bulunuyor.

Sadece e-ticaret sitelerinde yer alan site içi reklam ve reklam bandı giderleri destek kapsamı dışında yer alıyor. KİMLER ALIYOR? Destekten yararlanmak için ticari faaliyetle ilgili en az bir yabancı dil desteği olan internet sitesinin olması yeterli. Ayrıca üye olunacak sitenin Ticaret Bakanlığı’nın listesinde yer alması gerekiyor. Destek ödeme başvurusu, belgelerle birlikte ödeme tarihinden itibaren en geç 6 ay içerisinde üyesi olunan ihracatçı birliğine yapılabiliyor.

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü

2020 Yılı Onay Verilen E-Ticaret Siteleri Listesi
2021 Yılı Onay Verilen E-Ticaret Siteleri Listesi (Güncelleme: 22.10.2021)
EK A – E-Ticaret Sitelerine Üyelik Başvuru Belgeleri Listesi

HANGİ BELGELER GEREKİYOR? NASIL KATILABİLİRİZ ? NE YAPMAMIZ LAZIM?

Ücretsiz Whatsapp Danışma Hattı : +90 (850) 532 23 02

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir