Dönüşüm Nedir?

Dönüşüm Oranı Optimizasyonu Danışmanlığı

Hem müşterilerimize ait Web sitelerinin arama motorlarından daha fazla organik trafik çekmesini sağlıyoruz, hem de gelen bu ziyaretçilerin dönüşüm oranlarını arttırıyoruz.

Dönüşüm Nedir?

Dönüşüm, bir ziyaretçinin web sitenizde veya herhangi bir açılış sayfasında gerçekleştirdiği belirli bir işlemdir. Bu işlem aşağıdakilerden biri olabilir:

  • Satın alma
  • İndirme
  • Kayıt olma
  • Randevu
  • Telefon görüşmesi yapma
  • Sepete ekleme
    gibi eylemlerden herhangi biri, “satın alıcı niyetini” gösterir – bu ziyaretçiyi pasif bir izleyiciden çok daha değerli, önceden nitelendirilmiş bir segmente uyan bir web ziyaretçisi haline getiren açık dönüşümlerdir.

Dönüşüm Oranı Optimizasyonu Nedir?

Dönüşüm Optimizasyonu ya da Dönüşüm Oranı Optimizasyonu (Conversion Rate Optimization – CRO) web sitenizi ziyaret edenlerin daha yüksek bir yüzdesinin müşteri adayı veya müşteri haline dönüştürülmesi sürecidir.

Örneğin, web siteniz şu anda her 100 web sitesi ziyaretçisi için 2 satış (veya potansiyel satış) yapıyorsa, dönüşüm oranı yüzde 2’dir.

Dönüşüm Optimizasyonu, dönüşüm oranı yüzdesini artırmak için kontrollü A / B testleri ve veri analizleri gerçekleştirmek suretiyle, aynı web sitesi trafiğinden sürekli artan satış ve gelir elde edilmesini sağlar.

Bunları bilmekte fayda var:

  • Dönüşüm optimizasyonu içgüdüler üzerine kurgulanmaz.
  • Test, estetik anlaşmazlıkları gidermek için kullanılan bir araç değildir.
  • Dönüşüm optimizasyonu satış huninizi istatistiksel olarak önemli iyileştirmelerle geliştirir.

Dönüşüm Optimizasyonu Sürecimiz

Dönüşüm oranınızı optimize etmek, gelirinizi hızla artırır.

Dönüşüm optimizasyonu, sitenize gelen ziyaretçilerin hangi kanallar üzerinden geldiğinden bağımsız olarak, her türlü pazarlama kampanyanızdan daha satış elde etmenizi sağlar.

1. Adım: Veri ve İçgörüler Toplama

Web sitenizi inceleyerek düşük performansın olası sebeplerini tespit ediyoruz:

  • Ziyaretçilerinizin sitenizi terk etmelerine neden olası sebepleri keşfedebilmek için, Web Analitik (Google Analytics,vb.), Form Analizleri, Isı Haritaları (Heatmaps), Oturum Tekrar ve Kayıt Araçları ile analizler gerçekleştiriyoruz.
  • Nicel verilere ekstra bağlam sağlamak için kullanılabilirlik (UX) testlerini ve anketlerini de tamamlıyoruz.

Bu bilgiler, bir sonraki adımda Dönüşüm Optimizasyonu testleriyle hedefleyebileceğimiz en kârlı kitle segmentleriniz için persona oluşturmamızı sağlar.

2. Adım: Önceliklendirilmiş Test Planı

Web sitenizin trafik, pazarlama ve sayfa önemine göre, gerçekleştirmek istediğimiz testlerin sırasını belirleyen bir test planı sunuyoruz.

Bu test planı, gelir üzerinde potansiyel olarak en yüksek etkiyi sağlayacak şekilde kurgulanacaktır.

Bu test planı, satış huninizde yer alan önemli sayfalarda (ürün sayfası, alışveriş sepeti) veya sayfa öğelerinde (başlık, Call To Action – CTA butonları vb.) birden fazla hipotezi test etmemizi sağlayacak.

3.Adım: Yayımlama ve İzleme Testleri

Bu testleri Google Optimize test aracı ile gerçekleştireceğiz. Her testi günlük olarak takip edeceğiz.

Bazı testler dönüşüm oranında önemli artışlar getirecek, bazı testler ise başlangıçta umduğumuz sonuçları doğurmayacak.

İşinize yalnızca yüksek olasılıkla katkı sağlayacak iyileştirme önerilerini paylaşabilmek adına istatistiksel modelleme yöntemlerinden faydalanacağız.

4. Adım: Sonuçları Analiz Etme ve Değişiklikleri Uygulama

Başarılı olsun ya da olmasın her test, ziyaretçileriniz hakkındaki bilgilerimizi artıracak ve dönüşüm oranı değişiklikleriyle ilgili ne yanıt verdiklerini öğrenmemizi sağlayacak. Her testten elde edilen deneyimler (heatmap ve oturum tekrarı yoluyla) takip eden testlerde kullanılacak.

  • Başarısız testleri inceleyeceğiz ve daha iyilerini oluşturmak için kullanacağız
  • Başarılı testleri daha kapsamlı değişiklikleri denemek için baz alacağız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir