Atatürk’ün Aşkı Latife

Beyaz Köşk’de Atatürk ve Latife Hanımın Temsili nikah töreni canlandırılacak.

Atatürk’ün Aşkı Latife’ adlı kitabın tanıtımı için Tiyatral Pandomim ile dönemin Atatürk & Latife Hanım (Latife Uşak) nikah töreni ünlü oyuncular tarafından canlandırıldı.

Yazar Fatih Bayhan’ın kaleme aldığı “Atatürk’ün Aşkı Latife” adlı romanın tanıtımında Mustafa Kemal Atatürk ve Latife Hanım’ın 29 Ocak 1923’teki nikâh töreni canlandırıldı. “Atatürk’ün Aşkı Latife” kitabı için dün İstanbul Emirgan’daki Beyaz Köşk’te bir tanıtım düzenledi. Tanıtımda bir ilke de imza atıldı. Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım’ın nikâhı, temsili olarak canlandırıldı.

FEVZİ ÇAKMAK NİKÂH ŞAHİDİ
Ünlü Oyuncular İlker Gülümser ’in Atatürk’ü, Gülay Küçük ’ün Latife Hanım’ı canlandırdığı nikâhta şahitliği ise Devrim Türkmen ’in oynadığı Fevzi Çakmak yaptı. Diğer nikah şahidini canlandıran oyuncu Mecit Kalkan olup, Model Ajans International koordinsinde harika bir dönem canlandırması olarak gerçekleşti.

Kırmızı örtülü masada gerçekleştirilen nikahın ardından Atatürk, gelinlik giyen Latife Hanım’a kolye taktı. Daha sonra da Latife Hanım’ı elinden tutarak, köşkün merdivenlerinden indirdi. Temsili nikâhın sonunda Atatürk, Latife Hanım’ı karşısına alarak, “Zeybek” oynadı. Tanıtımda bir konuşma yapan yazar Fatih Bayhan; “Atatürk’ün Aşkı Latife kitabında tartışılan, yok sayılan, varlığı dahi ortaya çıkarılmayan bir aşkı roman dilinde okuyucuya aktarıyoruz. Roman oldu çünkü, bu aşkı yok sayanlar bugün tarih sahnesinde yok oldular. ‘Atatürk de âşık mı olurmuş canım?’ diye eleştiriler alıyorum, Atatürk âşık olmaz, Atatürk lider, Atatürk komutan, Atatürk dâhi.’ Her sıfatın yakıştığı bu lidere aşkı yakıştıramayanlar, aşkı ondan uzak tutanlar elbetteki bu kitabın içeriğinden rahatsız olacaklar” dedi.

Kaynak: AHT

https://www.haberturk.com/galeri/diger/412244-ataturku-nikah-masasina-oturtup-zeybek-oynattilar/1/6

https://www.sabah.com.tr/kultur_sanat/2012/01/24/ataturkun-aski-latife

https://www.gazetevatan.com/gundem/ataturkun-nikahi-kiyilacak-426510

https://www.yeniasir.com.tr/hayatinicinden/2012/01/31/ataturkun-aski-olumsuzlesti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir